3 su bardagi aşurelik buğday
1 su bardagi nohut
1 su bardagi fasulye
1,5 su bardagi kuru kayisi
1 su bardagi kuru uzum
5 su bardagi seker
2 yemek kasigi buğday nisastasi
Üzeri için
Tarcin
Nar kuru üzüm
YAPILIŞI
buğdayı nohutu ve fasulyeyı akşamdan ıslatıyoruz.bugdayı ıyıce yıkayıp buyukce tencereye alıyoruz ve iyice pişirıyoruz,ayrı ayrı nohut ve fasulyeyıde haşlayıp pişen bugdaya katıyoruz,suyu azaldıkça sıcak sudan yavas yavas eklıyoruz,sırayla dığer malzemelerıde ekleyıp en son şekerı damak tadınıza göre ayarlarlayıp 2 kaşık nışastayı da az suyla çözup asuremzın uzeren ekleyıp bır ıkı taşım daha kaynatıp altını kaptıyoruz tabı kısık ateşte pişecek,uzerıne arzuya göre susleyebılırsınız,,,,vazgelçılmez lezzet sevgıyle kalın ,AFIYET OLSUN ,tarıf için teşekkurler EMEL YILDIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder