3 Kasım 2014 Pazartesi

BİBERLİ EKMEK


Pazar kahvaltısı için yaptığım biberli ekmek kahvaltıda sevilerek yenilince tarifi eklemeden edemedim.


 MALZEMELER:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık tuz
1 kaşık kuru maya ya da 1 küçük yaş maya(ben kuru maya kullanıyorum)
Aldığı kadar un

ÜZERİNE:
2 adet orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, pul biber, tuz
Susam

YAPILIŞI:
Tüm malzemeler geniş bir kapta aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur. üzeri streçle örtülüp, en üste kalın bi bezle örtülerek 20 dakika mayalanmaya bırakılır.

Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, salçayla birlikte kavrulmaya devam eder, tuz ve baharatlar konularak ocaktan alınır.

Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparılıp şekil verilip, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine soğanlı harçtan sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder